Když dnes vydávám tuto připomínku naší modlitby, slaví církev právě Boží Tělo. Za chvíli bude mše svatá. Můžeme si v tomto měsíci tím více připomenout, že Maria byla Ježíši nejblíž, tím blíže, když si budeme brzy uvědomovat Mariino Srdce. 

 

Také můžeme rozmýšlet nad budoucími prázdninami, zda-li bychom si neudělali čas na misie ve vlastní zemi, jak se vlastně Antiochia především posledních několik let profiluje. 

 

Uvědomuji si, že Antiochia 2023, která bude v Klášterci nad Ohří není ta, která byla mezi léty 1996 a 2017, kdy jsem ještě sám aktivně jezdíval, ale i tam nás učili, že každá Antiochia je jiná, bude jiná a krásná zajisté i ta, která se chystá a za kterou se modlíme.

 

Možná nám na Antiochii chybí důležité postavy, jakými byli bohoslovci, kteří po mnoho let Antiochii připravovali. Chybí, protože chybí povolání, jak ostatně vidíme už i v tom, že letos nebude v celé naší zemi ani 10 spravedlivých nových kněží, Bohu díky, jáhnů se ještě 10 najde, ale v Olomoucké arcidiecézi je to snad od revoluce historicky po prvé, co se nesvětí kněží a dá-li svatý otec, bude se alespoň světit biskup a také jáhnové.

 

Antiochia je letos opět mimo Moravu, tedy v Severních Čechách, kde misie jsou daleko potřebnější. Je vidět, že se mění způsob misie a že Antiochia ze své pokladnice může dát už spíše některá speciální charismata, která Antiochii zachovávají ve spirituální linii, i když se zdá tenčí a tenčí.

 

Máme hodně za co se modlit, tak věnujme své desátky: 

https://antioruzenec.signaly.cz/1211/cerven-2013