Ano, dnes píšu rekordně nejpozději, až na květnou neděli, která nám nejen připomíná slavný vjezd Ježíše do Jeruzaléma a pašije, ale také den mládeže a uvádí nás do svatého týdne, který je naplněn velikonočními událostmi. Naše postní úsilí dostává svého vrcholu k dobré přípravě na velikonoční svátky. Jistě jsme se dobře připravili i svátostí smíření a můžeme pokračovat dál k pouti Antiochie, která se vrátila opět na víkend, který vrcholí oslavou Božího milosrdentství a vyznání apoštola Tomáše. Tento čas je naplněn významnými momenty spásy, kdy slavíme ta nejdůležitější tajemství naší víry. 

 

Je často velkou novinkou pro lidi, že jako křesťané se 6 týdnů na velikonoce připravujeme, abychom dalších 8 týdnů mohli oslavovat vzkříšení. Roznesme tuto radost dál i v modlitbě růžence, který zahrnuje ty nejpodstatnější momenty naší naděje na radostnou věčnost.

 

Když šíříme naší víru, posilujeme ji modlitbou, napomáháme tak i míru, přimlouváme se za obrácení duší, zvláště těch, které o Bohu jen tuší a ještě pro něj nenašli místo. Kéž také svou modlitbou dáme větší prostor Matce Boží, která se za nás přimlouvá.

 

Tak ať radostně prožijeme svátky, rozdělíme si přesně desátky:

https://antioruzenec.signaly.cz/1211/prosinec-2013-srpen-2015-duben