V den vydání tohoto článku bude Světový den nemocných. Píši to o 2 dny dříve, když ve farnosti Zubří probíhá děkanská vizitace, tak jsem se také já jako "vedoucí" tohoto společenství rozhodl udělat takovou malou revizi a trochu blíže prozkoumat články, které jsou v tomto blogu. Některé jsem pro nepotřebnost vymazal, trochu jsem upravil i rubriky.

 

Toto společenství začalo dá se říci i v přesnou hodinu, založil ho Vladimír Zeman, tehdy bohoslovec a vedoucí Antiochie (25. 11. 2011 na sv. Kateřinu Alexandrijskou v 19:15), hned v říjnu 2012 jsem převzal vedení růžence a založil toto společenství na Signálech. To bude právě v říjnu 10 let a na onu "3. pětiletku" bych toto společenství rozpustil a nechal přihlásit znova.

 

V době, kdy mi Vláďa růženec předával, chybělo podle záznamů na tomto blogu ještě 7 členů. V této době podle napsaných jmen chybí jen 3 členové, ale nikdy nás nebylo pohromadě 20. 

 

Od 17.11. 2012 se k nám přidala Katka Foltýnová, od 4.2. 2013 Urena Ihmová, 29.8. 2013 Pavla Lehká, 3.2. 2014 br. Norbert František Vodička a 21.3. 2014 Simona Horáková. 

 

Co se týče kontaktů, věřím, že růženec se posud modlí všichni, ale nejvíc v kontaktu jsem s P. Stanislavem, který bude mezi námi asi služebně nejstarší a br. Norbert, který občasně označí články nebo také občasně zajistil mši svatou za živý růženec.

 

Každopádně díky moc všem za modlitby. 

 

Osobně se modlím tento živý růženec velice rád a občasně jsem se modlil i naše "prázdné" desátky.

 

Co se týče naši osobní účasti na Antiochii, tak co vím, naposledy byl P. Stanislav Trčka ve své sídelní farnosti v Chropyni 2021, já jsem byl v r. 2017 v Potštátě a vzhledem k trvání společenství, které obsahuje mnohé již tehdy letité Antiošáky, předpokládám, že se za Antiochii spíše modlíme a k osobní účasti můžeme povzbudit někteří budoucí potomstvo nebo své ovečky.

 

Z našeho živého růžence se odhlásil pouze jeho zakladatel, Vladimír Zeman, ovšem nevím od kdy přesně se psalo u jeho desátku "uvolněno", nicméně i on má modlitbu za Antiochii v patrnosti.

 

Tak nějak tedy k současnému stavu našeho živého růžence.

 

Ať Vám Pán žehná a Panna Maria Vás chrání.