Všechno má svůj čas. Také společná modlitba i modlitba živého růžence. 

 

Během pěti let, když se každý den modlíme po dobu jednoho měsíce stejný desátek, všechna tajemství růžence se tak pomodlíme 3x a pak se ten cyklus stejným způsobem opakuje.

 

V našem živém růženci jsme už "protočili" 2 takové pětiletky a kousek a myslím, že nastala zralá doba říci si o změnu. 

 

Za celou dobu se nikdy nenaplnila celá růže našeho růžence, přestože, přiznám se, že na začátku, když jsem toto společenství zakládal(jako společenství na Signálech - nikoli tento živý růženec, který založil Vladimír Zeman na svém Signálním blogu o rok dříve), jsem měl ambici udělat alespoň 2 růže, tj., že každý desátek by se v jednom měsíci modlili alespoň 2 lidé a taky, že by si každý nově přihlášený mohl svobodně vybrat, kde začít.

 

Jen tak na okraj, tou dobou už bylo spočítáno, že Antiochie se účastnilo asi 2000 mladých lidí a vysvěceno bylo na 200 kněží (2011 jako příprava k oslavám 20 let Antiochie) a 2 růže se mě zdály adekvátní k těm počtům.

 

V tomto roce dokončíme druhou pětiletku a po ní se společenství ve stávajícím stavu, (kdy ani pořádně nevím, zda všichni zde zapsaní se skutečně modlí, ale to neznamená, že ti, co se modlí poctivě, jsou tím nějak oslabeni, protože rozjímání desátků růžence přináší také velké plody), rozpustí a každý, kdo bude chtít pokračovat v této společné modlitbě se bude moci přihlásit znovu.

 

Aby se tomu dal nějaký řád, můžeme se už teď za to modlit, ale ještě se není třeba hlásit do nového, ale zhruba jen do června 2022 bude možnost se přihlásit k doplnění toho stávajícího a to volbou kteréhokoliv desátku a od srpna 2022 by bylo vhodné začít zakládání případné nové sestavy, k tomu budou ještě informace.

 

V této rubrice ("3. pětiletka") se, tedy, časem objeví tabulky modlitby růžence v počtu 20 (to je tolik, co tajemství) a dalších 20 bude cyklový kalendář.

 

Čas do června, tedy, přemýšlejme o tom, zda chceme dál pokračovat v nové síle nebo se třeba zapojit jinak. 

 

Letos bych měl dělat státnice a obhájit diplomovou práci o Antiochii. Bohu budu mít jistě za co děkovat.

 

 Troufám si říci, že tento živý růženec je pro Antiochii dobrým modlitebním zázemím. Já sám nepředpokládám, že bych ve 3 pětiletí se dále staral o toto společenství, ale jsem otevřený k tomu, abych byl přesvědčen, že mám pokračovat nebo být vyměněn.

 

Asi tak do úvodu. 

 

Mějme před očima Krista a Pannu Marii.

 

Díky za Vaše modlitby.

 

No, a tady máme naši společnou modlitbu desátků na tento měsíc: https://antioruzenec.signaly.cz/1211/zari-2013-kveten-2015-leden