Tak dneska moje zpoždění nemá žádný velký "Mariánský" důvod. Když už, tak Panny Marie, Prostřednice všech milostí už bylo včera a vůbec celý měsíc květen je nabitý slavením Panny Marie a také celá velikonoční doba, ve které se modlíme místo Anděla Páně "Raduj se a vesel Panno Maria! Aleluja!" 

 

Kristovo zmrtvýchvstání je definitivním vítězstvím a také velkolepou oslavou Matky Boží, které učinil Pán veliké věci, jíž budou blahoslavit všechna pokolení. 

 

Že dnes Rusko slaví den vítězství ve 2. světové válce a že při příležitosti války, kterou způsobili na Ukrajině, slaví domnělé vítězství, to je spíše znamením prohry, protože ve válce jsou všichni poražení. A tak tím více se modleme a prosme, abychom vyprosili milosti a také konec rozbrojů, vždyť Panna Maria nás zve k míru.

 

Dnešní den je také adoračním dnem farnosti Potštát, místa Antiochie, kde za nedlouho přistoupí děti k prvnímu svatému přijímání. 

 

S Kristem a Marií můžeme slavit již vyhrané vítězství, ke kterému se můžeme jako zbožní křesťané hlásit, tak se hlasme takto: https://antioruzenec.signaly.cz/1211/leden-2014-zari-2015-kveten